Strikkekjole med snoning

Denne søde kjole strikkede jeg for laaang tid siden. Jeg tror babyen var ca. 5 mdr. og var med på sin første skiferie. Det var den gang hun sov rigtigt meget og jeg havde god tid til at strikke 🙂 Jeg strikkede kjolen i str. 1 år og nu passer den perfekt!

SAMSUNG CSC

Kjolen er strikket efter en opskrift fra Bogen Strikk til Mamma og Mini. En skøn bog med mange fine opskrifter til både store og små.  Jeg brugte noget garn jeg havde liggende i garnkurven og i skrivende stund kan jeg ikke lige huske hvad det var. Muligvis noget uldgarn fra Færøerne. Kjolen er nem at strikke og jeg er vild med snoningen på bagsiden. Forsiden er helt enkel og går bare lige op.

SAMSUNG CSC

Det eneste minus ved kjolen (som alligevel endte med at blive et stort plus) var, at den var for smal i halsen. For smal, som i, at den på ingen måde kunne trækkes ned over babyens store hoved! Jeg tænkte længe over, hvad jeg skulle gøre og var tæt på at opgive kjolen. Jeg endte med at hækle to rader med fastmasker fra halskanten og et godt stykke ned ad bagsiden. Derefter klippede jeg mellem de to rader med fastmasker og vupti – så var halsen stor nok. Det blev egentlig en meget sjov detalje og medførte i alle fald, at babyen nu kan bruge kjolen 🙂


4 thoughts on “Strikkekjole med snoning

  1. Det ser ut som att snoningen ger extra fin passform för ett litet barn med “blöjbak” – jättefint!

    1. Tusind tak for din søde kommentar Ewa 🙂 Er helt vild med snoningen og ja, den giver en rigtig god pasform! God søndag 🙂

      /Strikzilla

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.