Grydelapper i dobbeltstrik

På strikkekurset, som jeg har skrevet om her, lærte jeg at strikke dobbeltstrik. Jeg var ret vild med teknikken og tænkte, at jeg ville strikke en julegave i dobbeltstrik. Jeg fandt en nem opskrift på et par grydelapper i Arne og Carlos’ nyeste bog; Strik fra Setesdal, og så var det jo bare at gå i gang.

Grydelapper i dobbeltstrik

Grydelapperne er strikket i Létt-Lopi på pinde nr. 4.5, tykt garn og tykke pinder, så går det hurtigt at få lapperne af pinderne. Létt-Lopi er forresten ved at vinde en plads i mit strikkehjerte, det er dejlig tykt, 100 % islandsk uld og det findes i så mange skønne farver. Måske er en islandsk sweater et projekt der bør stå på min strikkeliste!?!

Mærkelapper

Årets julegaver pyntede jeg med en mærkelap med et ‘Handmade by me’ klistermærke, vaskeanvisning og et hjerte hvor der står God jul. Jeg kan godt lide at modtageren kan se, at gaven er hjemmelavet og vaskeanvisningen er jo ret smart, hvis modtageren ikke kender garnet.


6 thoughts on “Grydelapper i dobbeltstrik

 1. Hej Dandydelight,

  og tak for din kommentar 🙂 Nu er det ved at være lang tid siden jeg strikkede disse grydelapper og jeg har ikke strikket dobbeltsrik siden, så jeg har svært ved at skrive en guide. Du kan se nogle rigtigt gode videoer om dobbeltstrik her:

  Håber det kan hjæpe dig i gang.

  /Strikzilla

  1. Hej Tanja

   Kanten rundt grydelapperne er hæklet. Jeg er faktisk usikker på om jeg brugte kantmasker eller fastmasker, men jeg tror det var kantmasker. Og jeg brugte en hæklenål der var et halvt nummer større end strikkepinderne, for at undgå at kanten bliver for stram.

   Håber det hjælper dig videre med dine lapper 🙂

   /Strikzilla

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.