Evighedsprojektet: halstørklæde i helpatent

Jeg ønskede mig et hvidt halstørklæde, som skulle være varmt og ikke alt for stort. Jeg købte garn ind til en opskrift jeg fant på garnstudio, men fandt tidligt ud af, at det alligevel ikke var lige mig. Jeg ville stadig gerne bruge garnet og gik derfor glad i gang med at strikke et halstørklæde i helpatent. Jeg har ikke strikket helpatent tidligere og havde mit besvær med at finde ud af, hvordan det skulle strikkes. Heldigvis har Garnstudio nogle rigtig gode instruktionsvideoer og her fandt jeg en som viser, hvordan man strikker helpatent. Da jeg først fangede teknikken, var det egentlig meget nemt, men ret kedeligt at strikke. Jeg har kaldt det evighedsprojektet, da jeg synes det tog urimelig lang tid at få halstørklædet færdigt!

Haltsørklæde

Halstørklæde

Her er det færdige resultat:

Halstørklæde

Har du lyst til at strikke dit eget halstørklæde? Her er fremgangsmåden:

Garn: 300 g Drops Alpaca, farve: 0100
Pinder: Nr. 4,5 (jeg har strikket frem og tilbage på en rundpinde)
Bredde: 16,5 cm
Længde: 183 cm

Slå op 34 masker med 2 tråde Drops Alpaca.
1. pinde: 1 r, *1 kast, tag næste maske løst af, som den skulle strikkes vrang, 1 r, gentag fra*, afslut med 1 r.
2. pinde: 1 r, *1 kast, tag næste maske løst af, som den skulle strikkes vrang, strik dobbeltmasken, gentag fra*, afslut med 1 r.
Gentag 2. pinde til halstørklædet har den ønskede længde. Luk af.

Jeg har hæklet en rad fastmasker på de lange sider af halstørklædet, for at få en lidt jævnere kant.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.