Babykjole i tynd uld

Kjole til helt små babyer er ikke et hit i Strikzillas verden. Så er det, med det samme, slået fast. Kjolen krøller og ender op over babyens mave og er i det hele taget meget upraktisk. Men, det er jo ikke nemt for en kommende førstegangsmor at forudse, så i sommers købte jeg glad og tilfreds opskrift og garn til den sødeste babykjole.
Kjole forside

Kjolen er strikket i tynd Geilsk uld på pind nr. 3.0 og var overraskende sjov at strikke. Den er strikket oppefra og ned, hvilket er smart så den lige kan prøves på undervejs.

Babyen havde kjolen på juleaften og var selvfølgelig voldsomt så sød i den, men hun skal nok være lidt større, inden jeg går i gang med den næste kjole.


10 thoughts on “Babykjole i tynd uld

 1. Hej Strikzilla,
  Jeg har kigget højt og lavt, og forespurgt i de omkringliggende garnbutikker, men ingen kan hjælpe med opskriften på denne søde kjole. Er det muligt at få yderligere detaljer, så jeg kan opspore og købe opskriften.
  På forhånd tak
  Lene

  1. Hej Lene

   Jeg kan godt forstå du ikke har fundet opskriften, den er nemlig købt i en lokal garnbutik i Kristiansand. Du kan prøve at kontakte dem via deres hjemmeside: Garnbutikken Karmin eller måske på Facebook.

   Håber de kan hjælpe dig med opskriften og god fornøjelse med strikningen 🙂

   /Strikzilla

 2. Hej igen, Så har jeg haft fat i garnbutikken Karmin. De var rigtig søde, men iflg. ekspedienten, så var opskriften så behæftet med fejl, at den er trukket tilbage igen. Så den vej er desværre lukket. Kan du oplyse hvem der har udgivet opskriften, måske jeg kan have held der. Erfarede du også fejl og mangler i opskriften?
  MVH Lene

  1. Hej Lene

   Øv, det var ærgerligt! Jeg kan ikke huske, at der var fejl i opskriften – jeg fandt dem i alle fald ikke 🙂 Dog manglede de sidste linjer, der skulle beskrive afslutningen på ærmerne, men der fandt jeg selv en løsning.

   Nu hvor opskriften er trukket tilbage, tænker jeg det er okay, at jeg sender min opskrift til dig. Jeg kigger efter den i aften, og vender tilbage snarest muligt.

   Opskriften er for resten kun til str. 3-6 måneder – er det den størrelse du skal bruge? Min pige havde den på da hun var ca. 3 mdr. og da var den meget stor, jeg tror faktisk hun kan bruge den som en t-shirt nu (hvor hun er 10 mdr.).

   /Strikzilla

   1. Mange tak, det vil være rigtig dejligt. Kjolen har bare vagt begejstring, så vil meget gerne strikke den til mine to børnebørn. Størrelsen vil komme til at passe fint, da jeg strikker efter 9 mdr. – jeg kan jo give den lidt på længden. Du må have rigtig mange tak for hjælpen, så glæder jeg mig bare til at komme igang 🙂
    MVH
    Lene

 3. Hej Strikzilla
  Jeg skal være farmor til en lille pige om få måneder og er helt vild med kjolen i tynd uld. Ved du hvor jeg kan få opskriften?
  Mvh
  Dorthe

 4. Hej Dorthe

  Tak for din kommentar og tillykke med den kommende pige 🙂

  Så vidt jeg ved er opskriften trukket tilbage, fordi den var behæftet med mange fejl (se evt. de tidligere kommentarer). Jeg kan dog ikke huske at der var fejl i opskriften, udover at der mangler de sidste linjer, der beskriver afslutningen på ærmerne. Der fandt jeg selv en løsning.

  Når nu opskriften er trukket tilbage tænker jeg det er okay, at jeg sender en kopi af min udgave til dig. Den er godt nok fuld af mine egne noter, men dem kan du jo bare se bort fra.

  Held og lykke med projektet og vend endelig tilbage dersom du har spørgsmål.

  /Strikzilla

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.