Konfetti hue og halsedisse

Det er ved at være koldt udenfor og der er tid til at finde huer, vanter of halsetørklæder frem, eller strikke nyt hvis man har et voksende barn i huset.

Huen og halsedissen er strikket i Konfetti fra Sandnes Garn (rester fra Konfetti sweateren jeg strikkede i sommers). Garnet er tykt og med tykke pinde går det rasende hurtigt at strikke huen og halsedissen. Jeg tror jeg kun brugte et par aftener på hver del. Begge dele er allerede taget i brug og er absolutt godkendt af Alvilde.

Strikkefakta:

 • Opskrift: Konfetti Sandnes Garn, hæfte nr. 123
 • Garn Konfettti, Sandnes Garn
 • Pinde nr. 7.0 og 8.0
 • Sværhedsgrad: virkelig nem


10 thoughts on “Konfetti hue og halsedisse

 1. Hej! Sjovt at jeg fandt dit indlæg i dag, for jeg sidder lige netop og har strikket forstykket og bagstykket på halsedissen og skal til at samle til hals. Jeg er nybegynder og tænkte om jeg måtte spørge om en praktisk ting i forhold til denne opskrift? 😊

 2. Ej hvor dejligt! Det er sødt at dig! Altså der hvor der står at man skal lukke 3 masker i hver side, når arbejdet har den længde størrelsen kræver, så lukkede jeg først 3 masker på retsiden, strikkede pinden ud, vendte og lukkede tilsvarende 3 masker på vrangsiden. Når man så skal samle de 2 stykker, skal man strikke delene ind på samme rundpinde, og nu vender mine stykker med vrangsiden udad. Det føles forkert. Skulle jeg have startet med at lukke på vrangsiden og slutte på retsiden? For så tænker jeg at det havde vendt mere rigtigt. Eller spiller det ingen rolle i sidste ende? Håber du forstår☺️

  1. Så nu har du et forstykke og et bagstykke hvor der er lukket 3 masker af i hver ende? Er der noget i vejen for at sætte de to stykker ind på en lille rundpind med retsiden udad og så starte i den ene ende med en ny tråd garn? Hvis du forstår hvad jeg mener ☺️ Ellers bliver jo halsen strikket i rib som er ens på begge sider, så måske betyder det alligevel ikke noget. Skriv endelig hvis du ikke forstår hvad jeg mener.

 3. Jeg forstår hvad du mener, hvorfor tænkte jeg ikke på det!? Tusind tak for hjælpen, det prøver jeg lige. Måske vender jeg tilbage senere i aften😄

 4. Må jeg stille et lavpraktisk spørgsmål? Jeg vil så gerne blive bedre til at forstå strikkeopskrifter.
  Det første man skal gøre efter man har slået maskerne op er at strikke 3 pinde ret = 2 riller, og det forstår jeg, men det der står i parantes bagefter (1. pinne = vrangsiden) forstår jeg ikke helt. Hvad skal jeg bruge den her oplysning til, når der alligevel står at jeg skal strikke 3 pinde ret.

  1. Jeg er helt enig med dig – i dette tilfælde er den oplysning ikke ret relevant.

   Du må gerne skrive hvis du har flere spørgsmål, jeg er ikke ekspert men har dog fulgt en del strikkeopskrifter de seneste år 😊

   /Strikzilla

 5. Jeg er glad for at høre at jeg havde tolket den oplysning på samme måde som dig så.

  Det er virkelig sødt af dig! Det skulle jo lige være et andet detalje-spørgsmål, der slog mig under udførelsen. Jeg har indtil videre lært at retmasker strikkes ret inden de lukkes, vrangmasker strikkes vrang inden de lukkes, og at man i dette tilfælde lukker af ved løfte over. Jeg gjorde således på retsiden: løftede en maske løst af, strikkede en maske ret, løftede den første maske over, strikke en maske ret, løftede over, strikkede en ret, løftede over = 3 masker lukket af. På vrangsiden opstod min undren, da de to første masker i dette tilfælde er retmasker (kantmasker), men den tredje maske (og resten af maskerne, naturligvis) er en vrangmaske. Burde jeg så strikke den 3. maske vrang inden jeg løfter over. Jeg gjorde nemlig præcis som på retsiden dvs. de masker der blev strikket, inden de blev lukket, blev strikket ret. Tænker på om der så opstår en skønshedsfejl.
  Din datter ser bedårende ud i sin hals og hue! Jeg vil helt sikkert se om jeg kan få fat i opskriften på huen også. Den findes nemlig ikke på Sandnes hjemmeside længere.

  1. Den ene maske tror jeg ikke betyder så meget. De bliver jo også syet sammen til sidst, så der skal et meget skarpt øje til at se hvis der evt skulle være en skønhedsfejl.

   Tak! Der findes også en sweater hvis du skulle have mod på det: https://strikzilla.com/2020/08/08/konfetti-sweater/

   Den er lige så nem som halsen og huen, men tager selvfølgelig længere tid at strikke 😉

   Jeg købte opskrift på hals og hue sammen, og den kan stadig fås, fx her:
   https://www.knithouse.dk/opskrifter/2875-sandnes-konfetti-hue-barn.html#

   /Strikzilla

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.