Jagten på den perfekt trøstemus

For nogle måneder siden fik Alvilde en sød lille trøstemus efter en (af efterhånden mange) Corona-test. Hun blev så glad for den lille mus og jeg syntes trøstemus-konceptet var rigtigt fint og ville gerne selv bidrage. For de af jer som ikke kender konceptet findes der information lige her. Og helt kort fortalt går det ud på at strikke, hækle eller sy små mus til børneafdelinger på de danske hospitaler. Jeg startede med en helt klassisk mus som jeg tidligere har hæklet til sangkufferter.

Musen er nem og hurtig at hækle, men efter de første fem fik jeg brug for at prøve noget nyt. Jeg kiggede lidt rundt og faldt over denne søde og lidt anderledes udgave:

Opskriften fandt jeg hos Jordemoderstrik og jeg syntes den så ret så sød ud. Jeg ble dog ikke helt tilfreds med min egen udgave, så jagten fortsatte. I mangel på bedre valgte jeg at prøve og lave min egen udgave – en meget firkantet en af slagsen.

Jeg blev okay tilfreds med min egen udgave, men ikke nok til at jeg ville lave flere. Jeg søgte derfor videre og fandt endelig den perfekt lille trøstemus:

Opskriften er fra Milla Billa og jeg elsker alt ved denne mus. Den er super nem at hækle og opskriften er godt beskrevet med både ord og billeder. Den ble også den klare vinder blandt resten af lejlighedens beboere. Indtil videre har jeg hæklet tre af denne udgave og tænker at der nok bliver til flere.

I alt blev der til 12 trøstemus (2 af dem blev færdige efter billeder blev taget) som jeg snart sender afsted til den lokale muse-ambassadør.

Hæklefakta:


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.