Genbrugsfund og redesign

I sommers købte jeg en flot, hjemmestrikket Marius-sweater i den lokale genbrugsbutik. Det var på en af sommerens varmeste dage og jeg kunne simpelthen ikke overskue at prøve den på. Men med 50% afslag på en i forvejen virkelig lav pris tog jeg chancen. Da jeg fik prøvet den på var jeg generelt meget tilfreds, sweateren passede perfekt – men havde en virkelig irriterende hals. Det kunne jeg ikke leve med, så for at par uger siden gik jeg i gang med at lave en ny hals. Venstre billede er med den gamle hals og til højre er den nye blå hals.

Planen var:

 1. trævle den gamle hals op
 2. lukke fire masker af i hver side
 3. mærke af til ny halsåbning
 4. sy med zig-zg søm langs afmærkningen
 5. klippe det overflødige væk
 6. samle masker op til ny hals
 7. strikke ny hals.

Jeg blev ret tilfreds med resultatet og her følger en beskrivelse af fremgangsmåden jeg brugte.

1. Trævle den gamle hals op: dette step kunne egentlig godt springes over, da jeg allivegel klippede den gamle hals væk. Men jeg ville gerne se hvordan sweateren så ud uden hals, så jeg valgte at starte med at trævle halsen op.

Her er alle halsens masker trævlet op:

2. Fire masker lukkes af i hver side: jeg syntes at halsåbningen var for bred og lukkede derfor fire masker af i hver siden. Maskerne er syet sammen med maskesting. En god beskrivelse af hvordan man syr maskesting med arbejdet op pinde findes her: http://www.paapinden.dk/strik/maskesting-med-arbejdet-paa-pinde

3. Mærke af til ny halsåbning: Her tog jeg udgangspunkt i en af mine andre sweatere og mærkede af så halsåbningen blev ca. 7 cm dyb midt foran og 2 cm dyb midt bag. Jeg mærkede af først med tekstil-pen og bagefter med sytråd (her ville det have været smart at bruge en sytråd i en kontrastfarve):

4. Sy med zig-zag søm: her fandt jeg symaskinen frem og syede med tæt zig-zag søm langs afmærkningen.

5. Klippe det overflødige væk: her tog jeg en dyb vejtrækning og krydsede fingre for at min zig-zag søm var god nok.

6. + 7. Samle masker op og strikke ny hals: jeg samlede ca 100 m op rundt halsen og strikkede ribkant 1 r, 1 vr til ønsket længde.

Til sidst blev den nye hals foldet dobbelt og syet fast på indersiden:

Så var den nye hals færdig og sweateren er allerede brugt flere gange.


5 thoughts on “Genbrugsfund og redesign

 1. Det ble jo kjempebra!
  Den originale halen på Mariusgenserne ser ikke bra ut og er heller ikke god å ha på.
  Så den redesignen du gjorde var kjempesmart.
  Hadde vært gøy å se deg gjøre det samme med en vanlig blå mariusgenser med rød hals også 🙂

  1. Takk for den fine kommentar! Jeg kunne godt finne på å gjøre det samme med en vanlig blå Mariusgenser hvis jeg skulle være heldig å finne sånn en i Genbrugen 🙂

   1. Ja det hadde også vært gøy å se.
    Håper du finner en Mariusgenser med vanlig rund, eller kanskje rød høy krage til å redesigne 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.