Strikzilla går nye veje – nu med symaskine

Jeg har længe fulgt skønne Stine med kontoen atter.wearyourlinen på Instagram. Hun har et simpelt koncept: tøj syet af sengetøj fra genbrugsbutikker! På hjemmesiden kan du købe mønstre, bestille tøj og tilmelde dig undervisningsforløb. Jeg bestilte en enkelt opskrift; overdel til børn. Og udfra den er der, indtil videre, kommet et stk kjole.

Med opskriften følger der en række videoer som guider én igennom processen. Jeg er ret nybegynder med symaskinen og havde stor glæde af de forskellige videoer. Stine skriver, at mange oplever, at børnemønstret er lidt stort i størrelsen og at halsen vil kunne opleves som dyb. Dette valgte jeg fuldstændigt at ignorere og gik glad i gang med str 122. Det tilsvarer 7-8 år og vil normalt være lidt stort til min 6-åring. Resultatet blev en meget, meget stor kjole!

For at gøre halsen mindre dyb syede jeg en ret stor kant og trak en elastik igennom. Ermene var alt for lange og brede så der klippede jeg et godt stykke af længden og lavede også en kant med elastik i. Til sidst var både jeg og 6-åringen strålende tilfredse og hun har flere gange omtalt kjolen som “min elskede kjole”.

Fordi vi begge var så tilfredse med den første kjole gik vi på jagt efter brugt sengetøj i den lokale genbrugsbutik. Vi fandt ret mange flotte, nesten ubrugte, sengetøj og jeg er allerede i gang med kjole nr. 2. Denne gang i str. 110, med mindre dyb hals og med korte ermer.

Syfakta:

  • Mønster: Børneoverdel fra ATTER
  • Stof: gammelt sengetøj fra skabet
  • Sværhedsgrad: nem
  • Tidsforbug: ~2 dage

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.