Redesign herreskjorte

Redesign af herreskjorter er meget populært, og efter mit første forsøg kan jeg godt forstå hvorfor. Herreskjorter er ofte syet i lækkert stof med pene detaljer og jeg har efterhånden set mange pæne, nærmest ubrugte eksemplarer i genbrugsbutikkerne. Jeg var så heldig, at manden ryddede ud i sit klædeskab og jeg kunne overtage hele 4 skjorter han ikke længere brugte. De var alle sammen i god stand og helt klare til at leve videre som en t-shirt, en kjole, eller noget helt andet. Den ene skjorte blev forvandlet til en let oversized t-shirt – og jeg elsker den!

Jeg er lidt ked af at jeg ikke fik taget et før-billede eller billeder undervejs i sy-processen. Det vil jeg prøve at huske til den næste skjorte, for det er helt sikkert ikke den sidste skjorte-redesign jeg har lavet. Her er dog en beskrivelse af processen:

  1. Fjern kraven og klip halskanten til den ønskede form. Jeg gav halskanten lidt mere dybde foran og klippede en lille smule af på bagsiden.
  2. Sy skråbånd på halskanten.
  3. Klip ærmerne til den ønskede længde, fold kanten ind og sy en pæn søm.
  4. Afgør hvor lang skjorten skal være, klip af og sy kanten pænt ind. Jeg vill gerne have den “buede” form som ofte er i bunden af herreskjorter, og brugte derfor det afklippede stof som guide og klippede efter det.
  5. Erstat knapperne hvis de er kedelige. Knapperne på min skjorte var nogle lidt kedelige gennemsigtige nogle, så jeg tog dem af og syede de grå på i stedet.
  6. Det var faktisk det hele – på få timer var den gamle skjorte forvandlet til min nye yndlings t-shirt 🙂

Syfakta:

  • Opskrift: Inspireret af Pinterest
  • Stof: Mandens gamle skjorte
  • Tidsforbrug: ca 2-3 timer
  • Sværhedsgrad: nem

One thought on “Redesign herreskjorte

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.