De besværlige bukser

Kender I det med at bruge lang tid på at finde et mønster, tegne det af, klippe stoffet og sy det hele sammen, for så at opdage at det, man har syet, slet ikke lever op til ens forventninger? Det var i hvert fald, hvad der skete for mig med disse bukser.

Jeg troede jeg havde fundet et mønster til det perfekte par bukser. Jeg gik i gang med at klippe stofdelerne ud, og inden længe havde jeg syet lommerne og bukserne sammen. Men så kom udfordringen: linningen. Den skulle syes i to dele, med snor i fordelen og elastik i bagdelen. Det var en besværlig proces, men jeg fik det hele syet sammen og fik linningen på bukserne.

Da jeg så endelig prøvede bukserne på var jeg lige ved at græde. Den var slet ikke som forventet, linningen passede ikke og lommerne stod ud fra lårene (jeg tror den rigtige beskrivelse er at lommerne flaner).

I stedet for at give op og smide bukserne ud, som var min første idé, tog jeg linngen op og syede en ny – en simpel elastisk linning uden snor og huller. Desværre havde jeg ikke så meget stof tilbage, så linningen blev lidt smallere end den oprindelige og passede nu til en 4 cm bred elastik i stedet for den oprindelige 5 cm brede elastik. Men ved I hvad? Nu passer bukserne faktisk meget bedre!

Og det bedste af det hele er, at jeg lærte en vigtig sy-lektion: Det enkle er ofte det bedste. Hvis du står midt i et syprojekt, der får dig til at føle dig som en fiasko, så er der håb! Du behøver ikke at gå ned med flaget endnu. Tænk på at forenkle mønsteret og at selv de mindste justeringer kan få projektet til at gå fra at være et totalt flop til en stor succes. Så hold hovedet oppe og fortsæt med at sy – det er det værd!

Syfakta Jersey bukser:

  • Mønster: “Buks”, Selfmade
  • Størrelse: 36
  • Tilpasninger: Den besværlige linning blev smidt i skraldespanden og erstattet af en helt simpel linning med elastik hele vejen rundt. Linning blev formindsket til ca 10 cm i højden og elastikken blev erstattet af en 4 cm bred elastik.
  • Stof: Jerseystof fra DBA.
  • Tidsforbrug: Samlet en lille uge
  • Sværhedsgrad: meget svær

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.