Påske-sweatere

Hej og velkommen til min seneste blogpost! I dag vil jeg fortælle jer om mine seneste syprojekter, og hvordan jeg endte med at lave en Påske-sweater til både mig selv og min datter.

Som I måske kan huske fra mit sidste indlæg, har jeg for nylig købt en masse strækstof, som jeg planlægger at omdanne til bukser, sweatere og andre lækre tøjstykker. Jeg har allerede lavet fire sweatere efter samme mønster – Kiddie Hoodie fra Ida Victoria – og de er blevet godt fordelt mellem husets mindste og mellemste beboer.

Den gule sweater syede jeg mest for sjov og fordi den er gul og det snart er påske blev den døbt Påske-sweateren. Desværre er jeg ikke helt tilfreds med pasformen på sweateren. Jeg havde formindsket for- og bagstykket med 1.5 cm, fordi jeg syntes, at sweateren så lidt bred ud, men det viste sig at være en smule for meget. Så den passer perfekt omkring mave og ryg, men den er lidt trang omkring skuldrene og nakken. Næste gang jeg syr sweateren vil jeg formindske for- og bagstykket en lille smule mindre – så tror jeg sweateren vil passe perfekt!

Da min datter så min gule Påske-sweater, ville hun også rigtig gerne have en. Desværre var der ikke meget stof tilbage, men jeg fandt nok til at lave en lille lomme på en blå sweater. Min datter fik selv lov til at vælge farven på ribkanterne, og jeg synes, hun traf et rigtig godt valg.

Det var første gang, jeg lavede en lomme på en sweater, og det var ikke helt nemt. Den sidder måske ikke helt perfekt, men jeg er tilfreds.

Nu har både min datter og jeg vores egne Påske-sweatere, og vi er klar til at fejre påsken med stil!

Syfakta Gul Påske-sweater:

 • Mønster: “Kiddie Hoodie”, Ida Victoria
 • Størrelse: 164 cm
 • Tilpasninger: For- og bagstykke formindsket med 1.5 cm, ermene er forkortet med 5 cm, erme-rib er forkortet med 2 cm og den nedre ribkant blev også forkortet men jeg har glemt at notere antal cm.
 • Stof: Jerseystof fra DBA, ribkanter også fra DBA
 • Tidsforbrug: 3-4 timer
 • Sværhedsgrad: nem

Syfakta Blå Påske-sweater:

 • Mønster: “Kiddie Hoodie”, Ida Victoria
 • Størrelse: 134 cm
 • Tilpasninger: Lommens inderside er forstærket med et lag vliseline.
 • Stof: Jerseystof fra DBA, ribkanter også fra DBA
 • Tidsforbrug: et par timer
 • Sværhedsgrad: nem/mellem

One thought on “Påske-sweatere

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.