Strikzillas nye sofapuder

Så har der været gang i pinderne og nålen og tre nye puder er på plads i sofaen. Nye sofapuder er en nem måde at give lidt nyt liv til stuen og de er (ofte) nemme at lave.

This slideshow requires JavaScript.

Den sorte pude er hæklet i Mor Aase efter en opskrift fra PT Design. Ifølge opskriften skulle puden monteres med en bagside af stof, jeg valgte dog at hækle bagsiden også. Puden er hæklet i fastmasker og popcornmasker. Popcornmaskerne var ikke helt nemme at lure i starten, men heldigvis er der hjælp at hænte på det store internet: Sådan hækler du  – Popcornmasker. For at hækle puden skal du bruge en hæklenål nr. 3.5 og ca. 400 g garn.

Den grønne pude er strikket i Drops Alaska efter en opskrift fra Garnstudio. Puden strikkes rundt på rundpinde og syes sammen i bund og top – helt perfekt for os som ikke bryder os om montering! For at strikke puden skal du bruge en rundpinde nr. 5 og ca. 400 g garn.

Den blå pude med mønster er min favorit af de tre puder. Ikke fordi den er den pæneste, men fordi den er lavet af kærestens gamle sweater, som var blevet for lille efter en tur i vaskemaskinen. Vi var begge to ret glade for sweateren og syntes det var lidt trist, at ingen af os kunne bruge den. En filtet uldsweater er meget, meget varm, selv for en frossen Strikzilla!

Jeg klippede ermene og halsstykket af og syede puden sammen i top og bund. Set i bagspejlet skulle jeg nok have planlagt projektet lidt bedre og pudens finish er ikke det aller pæneste – men jeg giver mig selv 10 stjerner for idéen 🙂 For at lave puden skal  du bruge en gammel (og gerne filtet) uldsweater, en saks og gerne en symaskine.

Alle puderne måler ca. 45 x 45 cm.


2 thoughts on “Strikzillas nye sofapuder

  1. Jeg har lige et par spørgsmål til Mor Aase garnet. Jeg kan se at det er et ældre indlæg, men kan huske huske om det er 80% uld og 20% nylon? Jeg har meget af det og ved ikke hvad jeg skal lave. Tror det kan filtes? Og synes du det stikker efter vask?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.