Tissemyrebamse

Lige inden jul var Mikroen syg i flere dage. Jeg ville gerne forkæle hende lidt og spurgte om det var noget hun ville have med fra butikken. Svaret kom klart og hurtigt: “En tissemyrebamse”. Det kunne jeg, desværre , ikke finde. Da jeg kom tilbage og fortalte, at jeg ikke kunne finde en tissemyrebamse sagde Mikroen roligt: “Men mamma, du kan jo bare lave en tissemyrebamse”. Og det kunne jeg selvfølgelig 🙂

SAMSUNG CSC

Tissemyrebamsen er hæklet efter en opskrift af Laura Pavy og kan købes her. Jeg har brugt tyndt uldgarn og hæklenål nr. 2.0. I princippet kan man bruge hvilket som helst garn og på den måde få en større eller mindre myre. Myren var sjov at hækle, dog med mange detaljer og en del monteringsarbejde til sidst.

SAMSUNG CSC

Inde i armene, benene og antennerne er der tynd blomsterbindertråd, som gør at de kan bevæges og formes i alle mulige retninger. Min favoritt er denne, hvor det ligner, at myren dyrker yoga:

SAMSUNG CSC


5 thoughts on “Tissemyrebamse

 1. Så bra när man har en mamma som kan virka och sticka allt man behöver … Myran är jättegullig! Jag undrar: har du gjort ögonen själv (och i så fall hur?) eller har du köpt dem (och i så fall var?)?
  Trevlig helg! Ewa

  1. Hej Ewa,

   og tusind tak for din søde kommentar 🙂

   Jeg har selv lavet øjnene, ca. på denne måde:

   Du skal bruge: filt, sikkerhedsøjne, falske øjenvipper, sort sytråd og lim (jeg har brugt limpistol).

   Start med at klippe filten i en firkant som er en del større en øjet. Sæt øjenvipperne fast i den ene kant af filten (mine øjenvipper var selvklistrende, ellers skal der nok bruges lidt lim her) og sy med små sting i mellem øjenvipperne. Lim filten med øjenvipper fast på øjet. Klip filten til så den passer øjets form, men lad det være ca. 0,5 cm “ekstra”. Fold filten rundt øjet og lim det fast på bagsiden af øjet. Jeg har tegnet med sort vandfast tusch over stingene langs øjenvippernes kant (giver eyeliner-effekt og skjuler stingene) Så er øjet klart til at sættes på myren (eller andre væsener).

   Håber forklaringen gav mening og god weekend 🙂

   /Strikzilla

  1. Tusind tak for din søde kommentar. Håber dine små myrer bliver glade for sine tissemyre 🐜🐜Her er den stadig meget populær 🙂

   /Strikzilla

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.