Sporty sweater x 2

Efter mange sy-kjoler følte jeg det var på tide med et lidt mere udfordrende syprojekt. I sommer fik jeg bogen “Sy med Ingrid og Ingrid”. Bogen er fyldt med smukke mønstre og tager udgangspunkt i at sy med genbrugstekstiler. Mønstrene er lidt mere udfordrende end ATTERs mønstre, men er godt beskrevet med både tekst og billeder. Jeg faldt for Sporty sweateren og tænkte at den ville være tilpas udfordrende, der skulle nemlig både syes manchetter og lynlås!

Første udgave af Sporty sweateren er syet i noget stof jeg fandt i en genbrugsbutik i Ebeltoft. Både manchetter og krave gik rigtig fint og jeg fik også syet lynlåsen i uden de helt store problemer. Det sværeste var nesten at finde den helt rigtige lynlås og i eftertid kan jeg se at den faktisk er en lille smule for kort… Jeg syntes også at afslutningen på sweateren ikke var helt som jeg gerne ville have den. Jeg syede derfor en længere kant og satte en elastik i. Det gjorde at sweateren fik en bedre pasform og et enda mere sporty look.

Sporty sweater nr 2 blev syet i et lidt hurtigere tempo end den første. Den er syet ud af et gammelt sengetøj, også købt i Ebeltoft.

Jeg er blevet helt vild med at sy. Det er noget virkelig fedt ved at tage noget brugt stof (der ellers måske ville ende i skraldespanden) og forvandle det om til noget der faktisk kan bruges. Jeg har flere ting på min sy-liste og fornemmer at symaskinen kommer til at overtage strikkepindendes plads i den kommende tid.

Syfakta:

  • Opskrift: Sporty genser fra bogen Sy med Ingrid og Ingrid
  • Stof: Brugt sengetøj og ukendt stof, fra genbrugsbutik i Ebeltoft
  • Andre materialer: lynlås og vliseline
  • Tidsforbrug: ca 1 uge per sweater
  • Sværhedsgrad: mellem

One thought on “Sporty sweater x 2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.