Alpaca hue og pandebånd

Jeg bliver ved med at strikke vintertøj til trods for, at vi har nogle af de varmeste dage lige nu. Denne gang startede det med, at jeg fik bestilling på en hue. Siden huer passer fint som feriestrikning havde jeg garn og pinde med på min sommerferie. Huen blev relativt hurtigt færdig og, som noget nyt, havde jeg en masse garn tilbage.

Alpaca_hue

Huen er strikket efter en opskrift fra Garnstudio. TIPS: I opskriften står der, at man skal bruge totalt 300 g Alpaca til en hue i størrelse L/XL. Jeg har strikket denne hue to gange og har kun brugt ca. 150 g hver gang. Derved havde jeg ret meget garn tilbage, som jeg brugte på dette pandebånd:

Alpaca_pandebånd

Pandebåndet er strikket i krydset rib og passer til et normalt stort damehovede 🙂 Har du lyst til at strikke dit eget pandebånd? Her er fremgangsmåden:

Materialer: DROPS Alpaca mix, f.nr. 7238, mørk oliven
Lille rundpinde nr. 4.0.

KRYDSET RIB:
Pinde 1: *2 r, 1 vr*, gentag fra *-* omg rundt.
Pinde 2: *1 r løst af, 1 r ud (1 r, 1 dr r i samme maske), løft den løse maske over*, gentag fra *-* omg rundt.

PANDEBÅND: Læg 108 masker op med dobbelt tråd (du kan justere masketallet op eller ned, men det skal være deleligt med 3). Strik pinde 1 og 2 til pandebåndet måler 12 cm, eller til ønsket længde.
Stop efter pinde nr 2 og luk af.

God fornøjelse 🙂


4 thoughts on “Alpaca hue og pandebånd

  1. Har du brugt pind 9, som der står i opskriften? Den virker så stor ift. Dine masker

    1. Hej Anja

      Jeg kan desværre ikke huske hvilken pind jeg brugte. Men jeg vil give dig ret i, at det ikke ligner pind 9 🙂 Jeg kan se, at jeg brugte pind 4 til pannebåndet, så mit gæt vil være, at det også var pind 4 jeg brugte til huen.

      /Strikzilla

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.