Du skal elske dine strikkeprøver!

Det siger Louise Klindt, som var underviser på kurset Strik 2 – for øvede, som jeg har deltaget på her i efteråret. Kurset bestod af 21 lektioner fordelt på 7 gange. Her er billeder af nogle af de mange strikkeprøver jeg lavede på kurset (tryk på det enkelte billede, hvis du vil se det i fuld størrelse).


På kurset lærte vi at strikke forskellige mønstre, så som jacquard, gobelin, dobbeltstrik, patent og tofarvet patent. Derudover lærte vi om mønsterberegning, farvelære, montering og meget mere. Vi fik forskellige opgaver på kurset og vi fik også nogle hjemmeopgaver. Alle opgaverne gik ud på at strikke små strikkeprøver i de forskellige mønstre, hvilket er en super god måde at lære nye mønstre på. Jeg er normalt alt for utålmodig til at lave strikkeprøver, men nu kan jeg godt se meningen med det 🙂 Det giver et bedre udgangspunkt, når man kender mønstret og strikkefastheden før man kaster sig ud i det store strikkeprojekt.

Jeg synes det var vildt sjovt at lære og strikke de mange forskellige mønstre. Nogle kendte jeg i forvejen og nogle ville jeg aldrig have kastet mig ud i på egenhånd. Jeg har helt sikkert fået en masse ny inspiration og viden med, som jeg kan bruge i mine fremtidige strikkeprojekter. Jeg er blandt andet begyndt på et par grydelapper i dobbeltstrik (jeg troede dobbeltstrik var umuligt at strikke, men i virkeligheden er det ret nemt).

Jeg kan varmt anbefale kurset for alle som ønsker at lære mere om strikning. Undervisningen er seriøs, sjov og lærerig og det er skønt at have en hel aften til at fordybe sig i strikningens store verden.


5 thoughts on “Du skal elske dine strikkeprøver!

    1. Tak 🙂 Ja, den ternede er dobbeltstrik. Jeg havde ikke helt fanget, at du har en webshop, der vil jeg klikke forbi næste gang jeg mangler garn 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.