Strik småt

Det er vildt sjovt at strikke og hækle ting til babyen. De små størrelser kræver ikke ret meget garn og ofte bliver tingene færdige ret hurtigt – helt perfekt for den utålmodige strikker 🙂 Hvis du har lidt garnrester kan du fx. strikke et par strømper eller en hagesmække i løbet af en aften. Eller du kan strikke en tunika, hvis du har lidt mere tid og lidt flere garnrester.

TunikaOpskriften på denne tunika er fra Sandnes Garns hæfte Enkel Strikk og tunikaen er strikket med en tråd tynd alpaca og en tråd bomuldsgarn. Tunikaen er strikket i størrelse 1/2-1 år og her forsvandt der 114 g garn fra mit lager. Jeg har hæklet en kant rundt ærmehullerne og rundt halsen. Jeg synes den hæklede kant er med til at give et penere helhedsindtryk.

Små strømperStrømperne er strikket efter en opskrift fra bogen Strikk Smått og du skal bruge ca. 26 g tyndt strømpegarn til størrelsen 3-6 mnd. Strikk Smått er forresten en rigtig fin bog med ca. 50 forskellige opskrifter på strik til de små størrelser. Der er fx flere fine sweatre, som jeg tænker at strikke når babyen er blevet lidt større.

HagesmækkeHvis du har ca. 25 g bomuldsgarn og 2,5 cm velcrobånd kan du lave en hagesmækkke. Der findes mange opskrifter på hagesmækker, min favorit så langt er denne. Jeg har brugt dobbel tråd Drops Safran, og smækkerne er derfor relativt tykke og faste. Jeg strikkede også en enkel smække efter denne opskrift, men den blev jeg ikke tilfreds med.


3 thoughts on “Strik småt

  1. Hejsa – jeg kunne godt bruge opskriften på den retstrikkede hagesmæk med velcro. Kan du hjælpe?

    Hilsen Birgitte

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.