Pimp din IKEA-skammel

Mine firkanter endte med at give nyt liv til vores gamle skammel.

Oldemorskammel.JPG

Det var jo egentlig meningen, at firkanterne skulle blive et tæppe, men pludselig kom jeg i tanke om den gamle skammel, lagde nogle firkanter ovenpå og tænkte at det kunne blive ret fedt. Det tog en del tid – og meget frustration – at få det hele til at passe, men til sidst synes jeg faktisk det blev meget godt.

Dersom du synes skammelen er fin og gerne vil lave din egen, kan du bruge denne fremgangsmåde:

Jeg har brugt 80 hæklede firkanter. De er hæklet med nål nr. 3.5 og med garn med en løbelængde på ca. 105 m. Nogle steder har jeg også brugt dobbelt garn, eksemplevis tyndt strømpegarn. Der er ikke så vigtigt at firkanterne bliver helt nøjagtig samme størrelse. Mine firkanter var lidt for små, så jeg hæklede en ekstra omgang fastmasker rundt hver firkant.

Derefter er firkanterne hæklet sammen i rækker af 5 og rækkerne er hæklet sammen i tre stykker. Det store (50 firkanter) som dækker det meste af skammelen og de to sidestykker (15 firkanter hver). Til sidst hæklede jeg de to sidestykker fast til det store stykket.

For at få det hele til at sidde fast hæklede jeg en hulrække, til elastik, i den nederste kant:

Skammel_underside.JPG

Så er det bare at finde den helt rigtige plads til din skammel og give benene et velfortjent hvil 🙂 


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.