Alvildes hue

For lang tid siden strikkede jeg denne sweater til manden. Efterfølgende lavede jeg en hue ud af restegarnet. Denne hue har datteren nogle gange lånt, men den er selvfølgelig alt for stor til hende. Hun har derfor flere gange bedt mig om at strikke den samme hue til hende – og nu fik jeg det endelig gjort. Og se lige hvor glad hun er med sin nye hue 🙂

Huen jeg strikkede til manden blev strikket efter denne opskrift og da den kun er til herre størrelser, måtte jeg prøve mig frem for at tilpasse den et hovede str. 5 år.

Jeg endte med denne fremgangsmåde:

Slå 104 m op på lille rundpind str. 4.0. Strik *2 r, 2 vr*, gentag fr *-* omgangen ud. Fortsæt med rib til huen måler ca 21 cm. Strik *2 r sammen, 2 vr sammen*, gentag fra *-* omgangen ud. På næste og sidste omgang strikkes der 2 r sammen hele omgangen. Bryd garnet og træd det igennem maskerne. Stram godt og hæft ender.

Strikkefakta:

  • Garn: Drops Lima (ca 75 g)
  • Pinde: 4.0
  • Strikkefasthed: ca 34 m/10 cm (målt liggende fladt i rib)
  • Str. 5 år
  • Længde: ca. 22 cm


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.