Forårs-sættet

Kalenderen siger, at vi er på forårsdag nummer 21 i dag. Og jeg venter i spænding på at temperaturen også forstår at det er forår. Så kan jeg nemlig lufte mit nye forårs-sæt (hvis jeg tør).

Jeg har igen brugt ATTERs overdelsmønster og Joggedress-mønsteret fik igen lov til at forvandles til et par bukser. Det kan være en udfordring at sy sit eget tøj, men med lidt tålmodighed og øvelse kan man opnå et resultat, der passer perfekt til ens krop og stil (hvis man har sådan en). Denne gang skulle et stykke stof række til både bukser og overdel og jeg brugte laaang tid på at placere mønsterdelene så jeg var sikker på at få det hele med. Det lykkedes og stofresterne efter dette projekt var nesten lig med nul. Jeg ville egentlig gerne have en flæse på overdelen, men det kunne jeg simpelthen ikke få plads til.

En anden udfordring, jeg stødte på, var at ændre halsåbningen, når jeg formindskede mønstret. Det er en vigtig detalje, som jeg ofte har glemt, men som gør en stor forskel i pasformen og komforten på tøjet. Og ikke mindst er afgørende for om man overhovedet kan få t-shirten på 🙂

En simpel måde at justere halsåbningen på, er at placere mønsteret ovenpå det udklippede stykke stof (for- og/eller bagstykke) og sørge for, at “mod fold” delen af mønsteret flugter med “mod fold” delen af stoffet. På den måde kan du nemt klippe halsåbningen, så den matcher mønsteret igen.

Syfakta:

  • Opskrift: ATTERs overdelsmønster + Joggedress mønsteret fra bogen “Sy med Ingrid og Ingrid”
  • Størrelse: Overdel str. 36 og bukser str. M.
  • Stof: Sengetøj fra den lokale genbrug
  • Tidsforbrug: et par aftener
  • Sværhedsgrad: nem

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.